ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Συμφωνία για μέτρα αλλά και ελάφρυνση χρέους προκειμένου να πάρει η Ελλάδα τη δόση

Eurogroup: Συμφωνία για μέτρα αλλά και ελάφρυνση χρέους προκειμένου να πάρει η Ελλάδα τη δόση

«Γκάζια» βάζει το Eurogroup στη διαπραγμάτευση ζητώντας μέσα σε περίπου 15 μέρες, οπότε και είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup, να οριστικοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις αλλά και να συμφωνηθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

ΛΥΣΗ «ΠΑΚΕΤΟ» ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ EUROGROUP – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Ενόψει της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 9 Μαΐου εκδόθηκε ανακοίνωση από τις Βρυξέλλες, στο οποίο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

«Η Ευρωομάδα θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Οι συζητήσεις θα αφορούν σε μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Και οι δυο παράγοντες πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί η δόση για την Ελλάδα».

Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, ζητείται από την Ελλάδα να αποδεχθεί όσα έχουν συζητηθεί εδώ και μήνες με τους δανειστές, προκειμένου η χώρα μας να λάβει την δόση που θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί στις ταμειακές ανάγκες που υπάρχουν.

Όπως όλα δείχνουν, το θέμα της διαπραγμάτευσης θα κλείσει μέχρι τις 24 Μαΐου, που θα συνεδριάσει και πάλι το Eurogroup.

Σχετικές ειδήσεις