ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: Ο Σόιμπλε θα πρέπει να φτάσει 137 ετών, για να δει την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

Bild: Ο Σόιμπλε θα πρέπει να φτάσει 137 ετών, για να δει την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους

Με έναν ιδιαίτερα ειρωνικό τίτλο, «Νέα δισεκατομμύρια προς την Ελλάδα παρά την προειδοποίηση του ΔΝΤ», η γερμανική εφημερίδα Bild αναφέρεται σήμερα, Τετάρτη (25/05/2016) στο αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.

«Ακόμα και με ένα πάγωμα των επιτοκίων έως το 2080 έγινε λόγος», γράφει η εφημερίδα, τονίζοντας σε καυστικό τόνο ότι «η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να γίνει 125 ετών για να βιώσει την αποπληρωμή του χρέους, και ο Σόιμπλε, 137...».

bildfirst

«Το Eurogroup θα ενισχύσει οικονομικά την Αθήνα παρά την προειδοποίηση του ΔΝΤ. Ύστερα από σχεδόν έντεκα ώρες διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στην εκταμίευση της δόσης, ύψους 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ», γράφει, μεταξύ άλλων, η γερμανική εφημερίδα.

Εξάλλου, ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει ότι «ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε προειδοποιήσει πως η Αθήνα θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες με τη σειρά τους θα πρέπει να επικυρωθούν από τα εθνικά κοινοβούλια, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας προκειμένου να λάβει τη δόση. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει προειδοποιήσει ότι θα πρέπει να επεκταθεί η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας, διαφορετικά η κυβέρνηση των Αθηνών δεν θα μπορεί να τα επιστρέψει στους δανειστές. Ωστόσο μία συμφωνία επιτεύχθηκε ακόμα και για το χρέος καθώς και για την συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα».

Σχετικές ειδήσεις