ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατά ριπάς οι φοροεπιβαρύνσεις από την Τετάρτη

Κατά ριπάς οι φοροεπιβαρύνσεις από την Τετάρτη

Δεν τη γλιτώνει κανείς από τη νέα φοροεπιδρομή που ξεκινά από την 1η Ιουνίου.

Με κοινό παρονομαστή ότι θα ισχύσουν επιπλέον μειώσεις στις αποδοχές από την Τετάρτη σε ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και συνταξιούχους, απόρροια των τελευταίων μέτρων της κυβέρνησης, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, που προκαλούν αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης, οι επιβαρύνσεις στην καθημερινότητα έρχονται κατά ριπάς.

Εχοντας ως δεδομένο τις αυξήσεις στην έμμεση φορολογία σε προϊόντα και υπηρεσίες, στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, από τον Ιούλιο φτάνουν τα εκκαθαριστικά της Εφορίας και με βάση τα λεγόμενα Αλεξιάδη και του ΕΝΦΙΑ.


Αναλυτικότερα, σε λίγες μέρες οριζόντια επιβάρυνση θα δεχθούμε όλοι όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ, την κατάργηση της έκπτωσης του στα νησιά,τα τέλη ταξινόμησης στα ΙΧ. Στο ίδιο μίξερ μπάινουν και οι αυξήσεις φόρων σε σταθερή τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ηλεκτρονικά τσιγάρα, μπίρες...

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, αρχίζουν επίσης οι δόσεις -εν συνόλω τρεις- για τον φόρο εισοδήματος και οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ, εν συνόλω πέντε.

Σχετικές ειδήσεις