ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακόμα και ο Σόιμπλε χαρακτηρίζει ανοησία την αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα!

Ακόμα και ο Σόιμπλε χαρακτηρίζει ανοησία την αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα!

Ως ύστατη λύση, από τη στιγμή που τα ταμεία του ελληνικού κράτους «ματώνουν» ανεξέλεγκτα παραμένοντας χωρίς προδιαγραφές… εσόδων, αλλά και ως «οικονομική ανοησία», χαρακτήρισε την αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο πολλά… βαρύς υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και φημισμένος για τη σκληρή και αδιάλλακτη στάση του στο ελληνικό ζήτημα, εξέθεσε για μία ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας πως καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν, αλλά δεν καταβάλλονται!

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, όταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι «οικονομική ανοησία», ωστόσο όταν το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, δεν μένει παρά αυτό.

«Για αυτόν τον λόγο η Ελλάδα χρειάζεται μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση», υπογράμμισε επίσης ο Σόιμπλε σε ομιλία του, επισημαίνοντας όμως ότι από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι η ύφεση στην Ελλάδα υποχωρεί.

«Και στην Ελλάδα η ανεργία πλησιάζει ένα σημείο καμπής», πρόσθεσε σε ένα σπάνιο ξέσπασμα αισιοδοξίας για τη χώρα μας.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε, τέλος, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το επικείμενο δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, δεν αποτελεί ξεπερασμένο μοντέλο.

«Δεν ισχύει καθόλου ότι δεν πρέπει να έχουμε ελπίδα», τόνισε και σημείωσε ότι ακόμα και αν μερικές φορές υπάρχουν οριακές αποφάσεις, π.χ. οι προεδρικές εκλογές στην Αυστρία και οι περιφερειακές εκλογές, δίνουν ελπίδα ότι οι εξελίξεις δεν προχωρούν γενικά εναντίον του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Σχετικές ειδήσεις