ΕΡΓΑΣΙΑ

Μας τρολάρει! Ο Κατρούγκαλος υπόσχεται επαναφορά συλλογικών συμβάσεων

Μας τρολάρει! Ο Κατρούγκαλος υπόσχεται επαναφορά συλλογικών συμβάσεων

Τη στιγμή που έρχεται απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και «μαχαίρι» στο επίδομα ανεργίας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κάνει λόγo για ανάκτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για «επιστροφή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».

Σε δηλώσεις του ο κ. Κατρούγκαλος, υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση «προσπαθεί στην επόμενη συζήτηση για τα εργασιακά, να κατοχυρώσει ακόμη περισσότερο τα κοινωνικά δικαιώματα, κάτι που θα γίνει στη συνταγματική αναθεώρηση, και ο βασικός μας στόχος για το Σεπτέμβρη είναι να ξαναέχουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις».

«Ακριβώς επειδή το παλιό πολιτικό σύστημα που κατέρρευσε, το σύστημα της διαπλοκής, βλέπει ότι ήρθε η ώρα της υπέρβασης του, προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει ξανά τεχνητά ειδήσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Να παρατείνει την πολιτική αβεβαιότητα, τώρα που αυτή τερματίστηκε, και προφανώς προσπαθεί, όχι προς όφελος αλλά προς ζημιά της χώρας», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και προσέθεσε: «Αναφέρομαι προφανώς στις κατασκευασμένες ειδήσεις ότι τάχα είναι στο τραπέζι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Η οποία μολονότι διαψεύστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, εξακολουθεί να είναι στην επιφάνεια της πολιτικής συζήτησης, της παραπληροφόρησης».

Σχετικές ειδήσεις