ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραγκούνης: Καλαμπούρι οι συζητήσεις περί ανάπτυξης

Καραγκούνης: Καλαμπούρι οι συζητήσεις περί ανάπτυξης

«Καλαμπούρι» χαρακτήρισε οποιαδήποτε συζήτηση περί ανάπτυξης «μετά απ' αυτά τα τερατώδη που έχουν ψηφιστεί», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης.

«Δώσαμε τα πάντα για να πάρουμε στην ουσία ελάχιστα πράγματα» τόνισε ο κ. Καραγκούνης και προσέθεσε: «Ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι αυτή η οικονομική πολιτική και αυτή η οικονομική συνταγή που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν βγάζει πουθενά.

Υπάρχει μία εξίσωση πολύ συγκεκριμένη και αμείλικτη. Είναι σίγουρο και σαφές ότι οι περισσότεροι φόροι διαλύουν την οικονομία και οι μεγαλύτερες και περισσότερες εισφορές γιγαντώνουν την ανεργία».

«Σε όλα τα επίπεδα τα έχουν κάνει μαντάρα. Ο μόνος που επωφελείται απ' αυτή την ιστορία, ενάμιση χρόνο τώρα, είναι το δικό τους ημέτερο πελατειακό κράτος και κανείς άλλος», υπογράμμισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καραγκούνης χαρακτήρισε «μονόδρομο» την ανατροπή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, μίλησε για ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας και σημείωσε: «Είναι λάθος λοιπόν η συνταγή. Αυτό εμείς θέλουμε να το ανατρέψουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να το ανατρέψει, γιατί το πιστεύει ο ίδιος, το πιστεύει η Νέα Δημοκρατία. Εμείς θέλουμε λιγότερους φόρους και να δούμε το κομμάτι των δαπανών. Να δώσουμε μπροστά τις μεταρρυθμίσεις, γιατί έχουν οικονομικό αποτύπωμα οι μεταρρυθμίσεις. Μπορείς να μειώσεις φόρους, περικοπές, αν φέρεις μπροστά μεταρρυθμίσεις, που δεν θέλει να κάνει αυτή η κυβέρνηση».

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Καραγκούνης, είναι «να πείσουμε τον κόσμο να μας ακολουθήσει, να προβάλλουμε μία σταθερή εναλλακτική πρόταση, την οποία θα αγκαλιάσει ο κόσμος, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς, που κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση».

Σχετικές ειδήσεις