ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεκόρ οκταμήνου στις τιμές του πετρελαίου

Ρεκόρ οκταμήνου στις τιμές του πετρελαίου

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα διατηρούνται οι τιμές στο πετρέλαιο, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, αλλά και τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιθέσεις των ανταρτών της ισλαμιστικής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Νιγηρίας.

Ενδεικτικά, στα συμβόλαια παράδοσης του Αυγούστου, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, αν και μειώθηκαν κατά 2 σεντς στα 51,42 δολάρια το βαρέλι, νωρίτερα είχαν αγγίξει και τα 51,55 δολ. το βαρέλι, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο τιμών από τις 12 Οκτωβρίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού για τις παραδόσεις Ιουλίου αυξήθηκε κατά 4 σεντς στα 50,40 δολάρια το βαρέλι, μετά το χθεσινό κλείσιμο με αύξηση κατά 67 σεντς. Το αμερικανικό αργό έχει τιμή άνω των 50 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιούλιο.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 3,6 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, έναντι εκτιμήσεων για μείωσή τους κατά 2,7 εκατ. βαρέλια.

Σχετικές ειδήσεις