ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άναψαν πράσινο» οι δανειστές για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

«Άναψαν πράσινο» οι δανειστές για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

Μόνο η τυπική έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σήμερα, Παρασκευή (17/06/2016), απομένει για να εκταμιευθούν τα 7,5 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, ενώ ήδη έχει εγκριθεί σε επίπεδο Eurogroup το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την Ελλάδα.

Για τέσσερις μικρές εκκρεμότητες που μετατίθεται για αργότερα μίλησε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ μετά τη συνεδρίαση των Διοικητών του ESM, τονίζοντας πάντως ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και επιβεβαιώνοντας ότι εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο και άνοιξε ο δρόμος για τη δόση.

«Η Ελλάδα φαίνεται ότι έκανε όλη τη δουλειά σε ό,τι αφορά τα prior actions», υποστήριξε, «εκτός από τέσσερα πολύ μικρά θέματα τα οποία θα χειριστούμε αργότερα», είπε ο Ντάισελμλουμ. «Τα πράγματα δείχνουν πολύ καλά», προσέθεσε χαμογελώντας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σημείωσε ότι τα 7,5 δισ. ευρώ μπορούν να βρίσκονται στην Ελλάδα νωρίς την επόμενη εβδομάδα.

Τα λεφτά αναμένονται στην Αθήνα τη Δευτέρα, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, όπως ανέφεραν από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές, γεγονός που επιβεβαίωναν και πηγές από τις Βρυξέλλες, καθώς στόχο αποτελεί να δοθούν τα χρήματα στην Ελλάδα πριν το δημοψήφισμα στη Βρετανία στέλνοντας μήνυμα στους βρετανούς για το τι σημαίνει αλληλεγγύη στην Ευρώπη.

Σχετικές ειδήσεις