ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποτέλεσμα Brexit - Business Europe: Ενιαία αγορά, κοινή πολιτική εμπορίου και ευρώ

Αποτέλεσμα Brexit - Business Europe: Ενιαία αγορά, κοινή πολιτική εμπορίου και ευρώ

Το ευρωπαϊκό συνδικάτο εργοδοτών, Business Europe, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι όλα τα μέλη του συνεχίζουν να πιστεύουν σθεναρά στην ΕΕ.

Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πώς θα προχωρήσουμε. Είναι σημαντικό να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ΕΕ. Καλούμε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα με το οποίο θα επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους στην ΕΕ και στους τρεις οικονομικούς πυλώνες της: την ενιαία αγορά, την κοινή πολιτική εμπορίου και το Ευρώ. Την ίδια στιγμή πρέπει να βρούμε έξυπνες λύσεις για μια οργανωμένη διαδικασία Brexit. H διατήρηση της ψυχραιμίας είναι ουσιαστική για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών αυτού του δημοψηφίσματος.

Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να συνεχίσουμε» αναφέρει η πρόεδρος του BusinessEurope, Έμα Μαρτσεγκάλια, ενώ ο γενικός διευθυντής Γ. Μπέιρερ τονίζει ότι η Μ. Βρετανία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος για την ΕΕ και ότι είναι προς το συμφέρον όλων να οικοδομηθεί ένα νέο βιώσιμο είδος σχέσης μαζί της.

Από την πλευρά του, η συνομοσπονδία ευρωπαϊκών εργατικών συνδικάτων (ΕΤUC), σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «σκοτεινή» τη σημερινή ημέρα για την Ευρώπη, τη Μ. Βρετανία και τους εργαζόμενους. «Το αποτέλεσμα αυτό πρέπει να ξυπνήσει την ΕΕ και να προσφέρει καλύτερες συμφωνίες για τους εργαζόμενους», τονίζει στην ανακοίνωση ο γ.γ. του ETUC, Λούκα Βισεντίνι. «Υπάρχει βαθιά απογοήτευση σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο», τονίζει η ανακοίνωση του ETUC, αναφερόμενη στη λιτότητα, την ανεργία και τις περικοπές των δημοσίων δαπανών και συνεχίζει:

«Η ΕΕ πρέπει να δράσει αποφασιστικά για να εξασφαλιστεί ότι αυτό δεν είναι η αρχή της διάλυσής της και ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στην απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων». Καταλήγοντας το ETUC δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στο βρετανικό εργατικό συνδικάτο TUC και τονίζει ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα του Brexit.

Εξάλλου, η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών (EBF), σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έχει ήδη χαράξει μεγάλο μέρος του σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

«Οι τράπεζες θα αξιολογήσουν τώρα τι σημαίνει το αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα και θα εργαστούν προς μια ομαλή μετάβαση Brexit για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην αγορά της Μ. Βρετανίας και της ΕΕ, καθώς και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικονομία» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει διαβεβαιώνοντας τους πελάτες και τις επιχειρήσεις ότι οι τραπεζικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις