ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται πρόστιμα - «φωτιά» για όσους δεν κόβουν αποδείξεις - Τι αλλάζει από 1η Αυγούστου

Έρχονται πρόστιμα - «φωτιά» για όσους δεν κόβουν αποδείξεις - Τι αλλάζει από 1η Αυγούστου

Τέλος στα πρόστιμα - «χάδια» που επιβάλλονται σήμερα σε όσους εντοπίζονται να μην κόβουν αποδείξεις.

Το υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνοντας την έκρηξη της φοροδιαφυγής στην αγορά… διορθώνει το λάθος που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο με την κατάργηση των αυτοτελών προστίμων για μη έκδοση αποδείξεων και προχωρά στην επαναφορά των αυστηρών προστίμων, πιθανότατα από την 1η Αυγούστου.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία με την οποία επανέρχονται σε ισχύ οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών που ίσχυαν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «Έθνος», οι διατάξεις αυτές προέβλεπαν συγκεκριμένα την επιβολή προστίμου 250 ευρώ για κάθε μία μη εκδοθείσα απόδειξη σε περίπτωση που ο παραβάτης τηρούσε απλογραφικά βιβλία, ή προστίμου 500 ευρώ για κάθε μία μη εκδοθείσα απόδειξη σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος επιχειρηματίας τηρούσε διπλογραφικά βιβλία.

Τα ποσά αναμένεται να αναπροσαρμοστούν στα 100 - 150 ευρώ για τις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία και στα 250 - 300 ευρώ για τις εταιρίες με διπλογραφικά βιβλία.

Τα πρόστιμα αυτά, που καταργήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, επανέρχονται σε ισχύ πιθανότατα από τον Αύγουστο.

Παράλληλα, εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα κι ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και τα νησιά. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διενεργηθεί περίπου 30.000 φορολογικοί έλεγχοι.

Σχετικές ειδήσεις