ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μαύρος» Οκτώβρης για τους συνταξιούχους αλλά ο Κατρούγκαλος βλέπει…αυξήσεις!

«Μαύρος» Οκτώβρης για τους συνταξιούχους αλλά ο Κατρούγκαλος βλέπει…αυξήσεις!

Μειώσεις στις αποδοχές τους θα δουν οι συνταξιούχοι τον Οκτώβριο, καθώς τότε θα υλοποιηθεί το δεύτερο κύμα του επαναυπολογισμού για όσους λαμβάνουν αθροιστικά ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από τα 1300 ευρώ.

ΣΟΚ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΑ ΑΤΜ – Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ …ΑΥΞΗΣΕΙΣ!

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, με το νόμο του οποίου γίνονται οι περικοπές, όχι μόνο δεν βλέπει μειώσεις αλλά υπόσχεται και μερικά ευρώ παραπάνω στα ποσά Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν μια κύρια και μια επικουρική σύνταξη μπορεί να δουν και μια μικρή αύξηση, καθώς το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα υπολογίζεται στο πραγματικά καταβαλλόμενο ποσό και όχι στο εικονικό.

Παρά ταύτα, στην ίδια συνέντευξη, παραδέχεται ότι θα υπάρξουν μειώσεις «ανάλογες με αυτές που προέκυψαν τον Αύγουστο, κατόπιν του επανυπολογισμού των συντάξεων του Δημοσίου. «Η αναπροσαρμογή αφορούσε κάτι παραπάνω από το 20% των επικουρικών συντάξεων» σημείωσε.

Οι απώλειες που θα δουν τον Οκτώβρη στις απολαβές τους θα είναι ακόμα μεγαλύτερες καθώς θα παρακρατηθεί και η πρώτη δόση της επιστροφής των αναδρομικών.

Ο επανυπολογισμός θα είναι διαφορετικός από Ταμείο σε Ταμείο.

Σχετικές ειδήσεις