ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ 2016: Πολυγεγονός η 81η διοργάνωση – Πιο ώριμη από ποτέ η έκθεση

ΔΕΘ 2016: Πολυγεγονός η 81η διοργάνωση – Πιο ώριμη από ποτέ η έκθεση

Να διαφυλαχτεί η 81η ΔΕΘ από όλους, επισκέπτες, πολιτικούς και διαδηλωτές ζήτησε ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της έκθεσης, καθώς πρόκειται για ένα πολυγεγονός που συμβάλλει όσο κανένα άλλο στα μεγέθη της ΔΕΘ-Helexpo.

Την ευχή να γίνει η 81η ΔΕΘ η απαρχή μιας νέας πορείας της χώρας προς την ανάπτυξη εξέφρασε η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Έκανε μάλιστα γνωστό πως το περίπτερο του ΥΜΑΘ στη φετινή έκθεση θα έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το νέο αναπτυξιακό νόμο.

Κίνητρο για να προχωρήσει μπροστά η ΔΕΘ θα είναι οι αναμνήσεις του κόσμου που θα ξεδιπλωθούν στην 81η διοργάνωση της, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας πως η έκθεση είναι φέτος πιο ώριμη από ποτέ.

«Μπορεί τα 90 χρόνια να είναι προχωρημένη ηλικία για έναν άνθρωπο, όχι όμως για τη ΔΕΘ, η οποία ευτυχώς για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα ζει και βασιλεύει» τόνισε από την πλευρά του ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόφ, υπενθυμίζοντας πως και η ρωσική συμμετοχή μετρά 90 χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Ποπόφ, τα εγκαίνια της έκθεσης θα επισκεφθεί ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Αρκάντι Ντβορκόβιτς. Σημειώνεται πως η Ρωσία είναι φέτος τιμώμενη χώρα.

«Η παρουσία μας εδώ αποτελεί ισχυρό μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη ενώνει τις δυνάμεις της και γυρνά την πλάτη της στο κακό παρελθόν και στην απραξία» σημείωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Μυλόπουλος έκανε γνωστό πως το βαγόνι του Μετρό που φέρνει η εταιρεία στην Έκθεση θα παραμείνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ώστε να λειτουργήσει ως χώρος εκπαίδευσης των νέων παιδιών σε θέματα πολλαπλών συγκοινωνιών.

Από την πλευρά ο αντιπρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Λάζαρος Λαζαρίδης, τόνισε πως η έκθεση δεν είναι απλά μια γιορτή, «ένα πανηγυράκι», αλλά ένα πολυγεγονός με πολλές εκφάνσεις. «Μια επίσκεψη φέτος δεν αρκεί για να δει κανείς όλα όσα έχουμε ετοιμάσει στην 81η ΔΕΘ» τόνισε.

Πάνω από 500 άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή μέσα στην έκθεση, αριθμός που θα φτάσει τις μερικές χιλιάδες όταν η ΔΕΘ λειτουργήσει, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής. Σημείωσε δε πως όλα θα είναι έτοιμα στις 10 το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις