ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος για δηλώσεις Δραγασάκη: Δεν απαντώ γιατί θα χτυπήσω τον φίλο μου

Τσακαλώτος για δηλώσεις Δραγασάκη: Δεν απαντώ γιατί θα χτυπήσω τον φίλο μου

Να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις Δραγασάκη κλήθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε να υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική που μιλάει για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το συντομότερο δυνατό, απαντώντας στο ερώτημα εάν στο θέμα έχει δίκιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ή ο αντιπρόεδρος της κυβένρησης Γιάννης Δραγασάκης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κράτησε τις αποστάσεις του για τις δηλώσεις Δραγασάκη ότι οι διαδικασίες για τη ρύθμιση χρέους μπορεί να πάνε και μετά το 2018 λέγοντας, «Σε κάποιες ερωτήσεις δεν μπορείς να απαντήσεις, γιατί είναι σαν να χτυπάς τον φίλο σου», ενώ πρόσθεσε, «Πάντως, ο Δραγασάκης δεν είπε ακριβώς αυτό που λέτε».

Η αντιπροεδρία της κυβέρνησης, πάντως, μετά τη χθεσινή σύγχυση επί του θέματος στο κυβερνητικό στρατόπεδο, έπειτα και από την ανακοίνωση της ΝΔ, επανήλθε στο θέμα με διευκρινίσεις:

«Εκείνο που ο αντιπρόεδρος τόνισε με απόλυτη σαφήνεια, είναι ότι διεκδικούμε άμεσα ευνοϊκή ρύθμιση για το χρέος, με βάση την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι παραιτούμαστε από την πάγια θέση μας, δηλαδή από την προσπάθεια να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο με άλλες χώρες, ώστε να προωθήσουμε ριζική και οριστική πανευρωπαϊκή λύση για το χρέος, τόσο το ελληνικό όσο και των άλλων κρατών».

Σχετικές ειδήσεις