ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μετωπική» σύγκρουση Βαρουφάκη με στέλεχος της Google σε συνέδριο

«Μετωπική» σύγκρουση Βαρουφάκη με στέλεχος της Google σε συνέδριο

Πυρά κατά της πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας χαρακτηριστικά πως λειτουργεί σε ως «καρτέλ», ενώ στην συνέχεια συγκρούστηκε με το στέλεχος της Google Ρος Λα Ζενές.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρέθηκε σε πάνελ με θέμα τη σχέση της δημοκρατίας και των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, με συντονιστή τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης συγκρούστηκε με το στέλεχος της Google Ρος Λα Ζενές για τις συνέπειες των νέων τεχνολογιών στον ανταγωνισμό και τη δημοκρατία.

baroufakhs google 2

«Η δημοκρατία αφορά τη διάχυση της ισχύος», αλλά στην εποχή της Google και της Apple, «η τεχνολογία οδηγεί σε συρρίκνωση του ανταγωνισμού και σε τεράστια συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής ισχύος», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Ρος Λα Ζενές απάντησε ότι οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία του έχουν συμβάλλει πολύ θετικά στη διεύρυνση της δημοκρατίας.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι , η ψηφιακή επανάσταση έχει φέρει και στην οικονομία «αποκέντρωση της ισχύος». «Στην Google τρέμουμε κάθε μέρα, καθώς δεν υπάρχουν φραγμοί εισόδου για νέες εταιρείες με έξυπνες ιδέες. Ο κλάδος είναι γεμάτος με τα πτώματα εταιρειών που κάποτε θεωρούνταν αήττητες».

Σχετικές ειδήσεις