ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τώρα το θυμήθηκε ο Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε στη διαπραγμάτευση

Τώρα το θυμήθηκε ο Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε στη διαπραγμάτευση

«Απολογισμό» της κυβερνητικής θητείας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας ότι θα αναλυθούν ανοιχτά όλα τα ζητήματα για την πρώτη περίοδο της αριστερής διακυβέρνησης.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «Εγώ είμαι περήφανος, για παράδειγμα για τις 100 δόσεις και την ανθρωπιστική κρίση και τον ανθρωπισμό στις φυλακές» σημείωσε.

«Αυτό που φέραμε εμείς και αποδεχόμασταν τις ιδιωτικοποιήσεις, το είπαμε στον ελληνικό λαό. Του είπαμε ότι εμείς έχουμε καλύτερη δυνατότητα να αναδιαπραγματευτούμε» είπε επίσης ο κ. Τσακαλώτος.

Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι έχει πολύ θράσος να επενδύει στην πτώση της κυβέρνησης, και τονίζοντας ότι έχει λάθος στρατηγική να επενδύει στην ελπίδα ότι σύντομα θα πέσει, γιατί πολύ γρήγορα, όπως είπε, θα διαψευστεί.

«Ιστορικά στην Ευρώπη, η Αριστερά πηγαίνει καλά, όχι όταν χειροτερεύει ο οικονομικός δείκτης, αλλά όταν αρχίζει να ανεβαίνει. Ο κόσμος φοβάται όταν χειροτερεύουν οι οικονομικοί δείκτες και έχει συντηρητικά αντανακλαστικά. Εμπιστεύεται την Αριστερά όταν ανεβαίνει ο οικονομικός δείκτης, γιατί ξέρει ότι θα διαχειριστεί την ανάπτυξη με πιο δίκαιο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς, με όλους τους περιορισμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στη παρέμβασή του στη Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις