ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Απολογούμενος» στη γερμανική Βουλή ο Ντράγκι - Μαίνεται ο πόλεμος με Σόιμπλε

«Απολογούμενος» στη γερμανική Βουλή ο Ντράγκι - Μαίνεται ο πόλεμος με Σόιμπλε

Η ΕΚΤ συνέβαλε με τα μέτρα τα οποία έλαβε στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην καλύτερη λειτουργία της οικονομίας, είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Μπούντεστακ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Η Γερμανία για παράδειγμα οφείλει σε αυτά τις εξαγωγές. Από την ανάκαμψη της οικονομίας επωφελούνται με τη σειρά τους οι αποταμιευτές/καταθέτες.

«Είναι επομένως προς το συμφέρον όλων μας -και των Γερμανών αποταμιευτών- να επιτύχουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη στη Γερμανία και στην ευρωζώνη», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

Για μια μελλοντική άνοδο των μακροπρόθεσμων επιτοκίων απαιτούνται εν τούτοις περισσότερες επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να αυξηθούν η ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Θα πρέπει πρώτα, όμως, τα μέτρα τα οποία έχει λάβει η ΕΚΤ να αναπτυχθούν πλήρως . «Και σε αυτό θα πρέπει να συμβάλουν αποφασιστικότερα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και άλλοι τομείς της πολιτικής», είπε ο Ντράγκι στους Γερμανούς βουλευτές.

Πέραν των χαμηλών επιτοκίων η ΕΚΤ αγοράζει από το Μάρτιο του 2015 πολλά κρατικά ομόλογα των χωρών μελών της ευρωζώνης για να ενισχύσει περισσότερο την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό. Παράλληλα, συνέβαλε με αυτόν τον τρόπο ώστε υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία να εφοδιασθούν με φτηνό φρέσκο χρήμα, τόνισε ο Μάριο Ντράγκι.

Σχετικές ειδήσεις