ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ για 280.000 συνταξιούχους - «Ψαλιδισμένα» μέχρι και 50% τα μερίσματα

Σοκ για 280.000 συνταξιούχους - «Ψαλιδισμένα» μέχρι και 50% τα μερίσματα

Έως και το 50% φτάνουν οι περικοπές που θα δουν σήμερα στις αποδοχές τους 280.000 δικαιούχοι μερισμάτων του Δημοσίου, καθώς ξεκινά η παρακράτηση των αναδρομικών.

Σοκ και δέος για τους συνταξιούχους επιφυλάσσει η σημερινή επίσκεψη των δικαιούχων μερισμάτων του Δημοσίου στα γκισέ και τα ATM των τραπεζών καθώς κρατούνται αναδρομικά οι μειώσεις που εφαρμόζονται από την 1η Ιουνίου 2016. Ουσιαστικά θα επιστρέψουν τις μειώσεις των προηγούμενων μηνών σε δύο δόσεις, με την πρώτη να παρακρατείται σήμερα και την επόμενη στις 31 Δεκεμβρίου.

Τις πρώτες μειώσεις διαπίστωσαν χθες οι τραπεζοϋπάλληλοι, με περικοπές έως και 400 ευρώ στη σύνταξή τους (προσυνταξιοδοτική παροχή) αλλά και με αύξηση της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΠΥ στις διπλές συντάξεις που εισπράττουν περίπου 400.000 συνταξιούχοι.

Η ΟΤΟΕ έκανε λόγο για «μαζικές εκτελέσεις» των συνταξιούχων του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), με ισοπέδωση των συντάξεων, οι οποίες μειώθηκαν άμεσα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 25%.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι περικοπές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες τους επόμενους μήνες όταν θα προστεθούν αναδρομικά και οι μειώσεις που αφορούν στους τέσσερις προηγούμενους μήνες.

Σχετικές ειδήσεις