ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η τρίτη πράξη του δράματος μπροστά στα ΑΤΜ για χιλιάδες συνταξιούχους

Η τρίτη πράξη του δράματος μπροστά στα ΑΤΜ για χιλιάδες συνταξιούχους

Το τρίτο πακέτο ανακαθορισμού των επικουρικών έφθασε και θα το δουν 25.000 συνταξιούχοι αύριο 4 Οκτωβρίου.

Στο τρίτο κύμα επανυπολογισμού εντάσσονταν οι αρτοποιοί του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΑ), οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ), οι τομείς επικουρικής ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων, Συμβολαιογράφων και Δικηγόρων (ΕΤΑΑ), οι Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών, Υπαλλήλων Τύπου και Τεχνικών Τύπου (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), οι ναυτικοί (ΚΕΑΝ), οι συνταξιούχοι της πρώην Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων (ΤΕΑΕΧ & ΤΕΑΥΑΠ) και οι συνταξιούχοι Εμπορικής Τράπεζας (ΤΕΑΠΕΤΕ).

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων το ψαλίδι θα υποστούν οι συνταξιούχοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΠΥΚ) έως 40%, οι συμβολαιογράφοι έως 25%, οι δικηγόροι (ΕΤΑΑ) έως 40%, οι τεχνικοί Τύπου (ΕΤΑΠ - ΜΜΕ) 15%-18% και οι ναυτικοί έως 40%.

Για την επόμενη πληρωμή του Νοεμβρίου παραπέμπεται ο επανυπολογισμός για τους αρτοποιούς του ΟΑΕΕ (ΤΕΑΑ), και τους συνταξιούχους της πρώην Αστυνομίας Πόλεων (ΤΕΑΥΑΠ).

Στις πληρωμές του Οκτωβρίου (4/10) δεν θα εμφανιστεί μόνο το τρίτο «πακέτο» αναπροσαρμογής αλλά και η πρώτη δόση της επιστροφής αναδρομικών για όλους. Το «ψαλίδι» στις επικουρικές μετράει από τις συντάξεις του Ιουνίου. Συνεπώς, σύμφωνα με το Εθνος, όσοι μπήκαν στο πρώτο «πακέτο» του επανυπολογισμού (11 πρώην Ταμεία, 311.680 συνταξιούχοι) και στο φάσμα των μειώσεων τον Αύγουστο, θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε τρεις ισόποσες δόσεις από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο.

Αντίστοιχα, όσοι μπαίνουν τον Σεπτέμβριο στο δεύτερο κύμα (805.900 επικουρικές συντάξεις από 6 πρώην Ταμεία) και έχουν περικοπές θα πρέπει να επιστρέψουν το τρίμηνο Οκτώβριος - Δεκέμβριος τα ποσά που τους δόθηκαν αχρεωστήτως για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Σχετικές ειδήσεις