ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

WSJ: Η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει τις ιδιωτικοποιήσεις

WSJ: Η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει τις ιδιωτικοποιήσεις

Στις αντιφάσεις που επικρατούν εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και προσωπικά στον Χρήστο Σπίρτζη αναφέρεται η Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα επισημαίνει το παράδοξο ο αρμόδιος για τις ιδιωτικοποιήσεις υπουργός είναι ταυτόχρονα ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιούς τους.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος τονίζει ότι ο Χρήστος Σπίρτζης φέρεται πως έχει αντισταθεί σε όλες τις προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων ενώ και η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να συγκεντρώσει δεκάδες δις. ευρώ από αυτές.

«Μπορεί οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ να περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να πείσουν ξένους επενδυτές να επενδύσουν κεφάλαια στην Ελλάδα ώστε να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, όμως οι μαρξιστικές ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστούν τις ιδιωτικοποιήσεις ένα πικρό ποτήρι για την κυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Από τα βέλη του δημοσιεύματος δεν γλιτώνει ούτε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, για τον οποίο σημειώνεται ότι ενώ ασκούσε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για ξεπούλημα δημοσίων υποδομών τελικά έβαλε την υπογραφή του για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μάλιστα με πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα τα οποία κατήγγειλε στο παρελθόν ως υπερβολικά λίγα.

Σχετικές ειδήσεις