ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ενοικίου: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή της 14ης δόσης

Επίδομα ενοικίου: Δείτε πότε θα γίνει η πληρωμή της 14ης δόσης

Μετά την καταβολή της 16 δόσης της κάρτας σίτισης - αλληλεγγύης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καταβολή και της επιδότησης ενοικίου, με την ημερομηνία όμως να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Ειδικά για την επιδότηση ενοικίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας ελέγχουν όλους τους επιδοματούχους, οι οποίοι διαβιούν στους 30 δήμους, που έχει ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Στόχος είναι με τη συγκεκριμένη καταβολή να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης του συγκεκριμένου επιδόματος, μόνο γι’ αυτή τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν στο εξής τη μηνιαία ενίσχυση που τους αναλογεί, μέσω του ΚΕΑ.

Στόχος είναι να κοπεί η επιδότηση ενοικίου μόνο σε όσους βρίσκονται εντός των παραπάνω δήμων και προς αποφυγή λαθών πραγματοποιούνται επανέλεγχοι των κωδικών.

Αυτός είναι και ο λόγος που η επιδότηση ενοικίου ίσως καθυστερήσει μερικές μέρες, σε σύγκριση με την επιδότηση σίτισης, αν και οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι για να μην προκύψει κάτι τέτοιο και η καταβολή να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις