ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Στην παγίδα της διά βίου φτώχειας οι Έλληνες

Handelsblatt: Στην παγίδα της διά βίου φτώχειας οι Έλληνες
Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, αφού πλέον καθίσταται σαφές ότι τα λεγόμενα προγράμματα «διάσωσης» τους μόνους που δεν έσωσαν ήταν οι Έλληνες πολίτες.

Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση της εφημερίδας σύμφωνα με την οποία είκοσι μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Αλέξη Τσίπρα η κατάσταση για τους περισσότερους Έλληνες είναι χειρότερη παρά ποτέ.

«Από τα ξένα δάνεια που έχουν καταβληθεί μέχρι στιγμής, ούτε λίγο ούτε πολύ 246 δις ευρώ, σχεδόν τίποτα δεν κατέληξε στα χέρια των ανθρώπων. Το μεγαλύτερο μέρος αξιοποιήθηκε για την αναχρηματοδότηση παλιών χρεών. Μετά από μια σύντομη ανάκαμψη το 2014 η Ελλάδα κατρακύλησε πίσω στην ύφεση μετά την εκλογική νίκη του αριστερού λαϊκιστή Τσίπρα», αναφέρει με έμφαση η Handelsblatt.

Προσθέτει, δε, ότι η υψηλή ανεργία διαρκείας, η μαύρη απασχόληση και η κακοπληρωμένη απασχόληση περιορισμένου χρόνου είναι μια ωρολογιακή βόμβα για την κοινωνία. Για την γερμανική εφημερίδα είναι σαφές πλέον ότι από τους σημερινούς εργαζόμενους μόνο οι λιγότεροι θα καταφέρουν να θεμελιώσουν αξιοσημείωτα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση γήρατος.

«Οι περισσότεροι έχουν πιαστεί στην παγίδα της διά βίου φτώχειας», καταλήγει στο άρθρο της η Handelsblatt.

Σχετικές ειδήσεις