ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάινεν: Επενδυτικά σχήματα για την Ελλάδα ώστε να διευκολυνθεί ο δανεισμός των μικρομεσαίων

Κατάινεν: Επενδυτικά σχήματα για την Ελλάδα ώστε να διευκολυνθεί ο δανεισμός των μικρομεσαίων

Τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα μέσω επενδυτικών οχημάτων στα οποία θα μπορούν να συμβάλλουν ιδιωτικά κεφάλαια, πόροι από τα διαρθρωτικά ταμεία και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (Σχέδιο Γιούνκερ) πρότεινε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Επενδύσεων Γίρκι Κατάινεν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανταλλαγής απόψεων της εφημερίδας Politico.

Με αυτό τον τρόπο, όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μπορεί να αντιμετωπιστεί μερικώς και το πρόβλημα του δανεισμού που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με τις ελληνικές τράπεζες.

Την πρόταση αυτή έκανε ο ο κ. Κατάινεν απαντώντας στην παρέμβαση της ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, η οποία υπενθύμισε ότι το ποσοστό μόχλευσης πόρων από το Σχέδιο Γιούνκερ σε χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα, είναι ιδιαιτέρως χαμηλό και ζήτησε να μάθει ποιες τροποποιήσεις σχεδιάζει η Επιτροπή στον κανονισμό για τα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να ενθαρρυνθούν τα κράτη μέλη που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τα ταμεία συνοχής να χρησιμοποιήσουν μέρος αυτών των πόρων συμπληρωματικά με το Σχέδιο Γιούνκερ.

Σχετικές ειδήσεις