ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Νέα δεδομένα για το τρίτο μνημόνιο – Τα σχέδια της Βελκουλέσκου

ΔΝΤ: Νέα δεδομένα για το τρίτο μνημόνιο – Τα σχέδια της Βελκουλέσκου

Με νέα σενάρια για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ισχύον μνημόνιο, επιστρέφει στην Ελλάδα η εκπρόσωπος του Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΔΝΤ – ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να συμμετέχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα για δύο χρόνια, ως το 2018 και όχι για τρία, όπως αρχικά συζητούσε και όπως συνηθίζει.

Η εξέλιξη αυτή θα διευκολύνει ιδιαίτερα και την κυβέρνηση, καθώς θα συνεχίσει το «αφήγημα» περί μη συνέχισης των προγραμμάτων λιτότητας.

Μάλιστα, η ολοκλήρωση της συμμετοχής του ΔΝΤ το 2018 εξυπηρετεί ιδιαίτερα και την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης που «ξορκίζει» τις πληροφορίες για τέταρτο μνημόνιο.

Η κυρία Βελκουλέσκου από την άλλη, επιστρέφει …δριμύτερη και αποφασισμένη να ζητήσει «αίμα», δηλαδή περαιτέρω περικοπή των συντάξεων και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Οι όροι αυτοί θα τεθούν προκειμένου να μπει το ΔΝΤ στο μνημόνιο και να λάβει η χώρα μας τα 6,1 δισ. που υπολείπονται από τη δόση.

Ένα μεγάλο «αγκάθι» που πέφτει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι τα κόκκινα δάνεια, αφού φαίνεται πως η απελευθέρωση της πώλησής τους δεν είναι αρκετή και ζητούν περαιτέρω αντιμετώπιση του προβλήματος, ειδάλλως απειλούν με «κούρεμα» ώστε να επιτευχθεί ανακεφαλαιοποίηση.

Σχετικές ειδήσεις