ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλύτερη επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας

Μεγαλύτερη επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας

Περισσότερο από το αναμενόμενο επιβραδύνθηκε η γερμανική οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του 2016 καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν ύστερα από την ψήφο της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, ωστόσο η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναμένεται να σημειώσει ανάκαμψη το τέταρτο τρίμηνο.

Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,2% σε τριμηνιαία βάση μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου μετά από ρυθμό ανάπτυξης 0,4% τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας. Η τιμή ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για ανάπτυξη 0,3%.
«Θα περίμενε κανείς λίγο μεγαλύτερη οικονομική δραστηριότητα το τρίτο τρίμηνο. Αλλά τα σημάδια για το τελευταίο τρίμηνο δείχνουν καλά», σχολίασε ο Αντρέας Σόιρλε, αναλυτής της DekaBank. Η παγκόσμια ζήτηση για γερμανικά προϊόντα αναμένεται να αυξηθεί και πάλι, δήλωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,5% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη κατά 1,8%.