ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνήθηκε ο τρόπος δουλειάς με τους θεσμoύς

Συμφωνήθηκε ο τρόπος δουλειάς με τους θεσμoύς

Το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών το επόμενο δεκαήμερο καταρτίσθηκε κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος από τη σύσκεψη, συμφωνήθηκε ο τρόπος δουλειάς, αλλά δεν εξετάστηκε η ουσία των επιμέρους θεμάτων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε πιεστικό αλλά ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι με λίγη καλή θέληση θα έχουμε συμφωνία, με στόχο το EuroWorking Group της 28ης Νοεμβρίου.

Καλό κλίμα επικράτησε κατά την εναρκτήρια συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της δεύτερης αξιολόγησης, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόγραμμα και η ατζέντα των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σχετικές ειδήσεις