ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βίζερ για ελληνικό χρέος: Εφικτή μια συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών στις 5 Δεκεμβρίου

Βίζερ για ελληνικό χρέος: Εφικτή μια συμφωνία Ελλάδας - Θεσμών στις 5 Δεκεμβρίου

Ειδήσεις για ελληνικό χρέος: Ο επικεφαλής του ΕuroWorking Group (EWG), Τόμας Βίζερ, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (18/11/2016) στο πρακτορείο Bloomberg, πως είναι μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών για το ελληνικό χρέος κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και αυτό θα επαναφέρει την ανάπτυξη και αυτό μετά θα ξεκλειδώσει αυτά τα μέτρα, τα οποία στην πραγματικότητα έχουμε ήδη συμφωνήσει», σημείωσε ο κ. Βίζερ.

Και πρόσθεσε: «Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, που θα συνεδριάσουν στις 5 Δεκεμβρίου, συμφωνήσουν για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις των πολιτικών, που περιλαμβάνουν τη νομοθεσία για την αγορά εργασίας και τα δημοσιονομικά σχέδια, τότε όλες αυτές οι συζητήσεις σχετικά με το χρέος, θα μπορούν, ελπίζω, να ολοκληρωθούν».

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, με τις αποδόσεις των τίτλων με τοκομερίδιο 4,75%, που λήγουν τον Απρίλιο του 2019, να υποχωρούν κατά 32 μονάδες βάσης στο 6,9% από 10% τον Σεπτέμβριο, αναφέρει το Bloomberg.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το ελληνικό χρέος

Σχετικές ειδήσεις