ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα υποχώρηση έναντι των δανειστών ετοιμάζει η κυβέρνηση - Στο Χίλτον η Αχτσιόγλου για τα Εργασιακά

Νέα υποχώρηση έναντι των δανειστών ετοιμάζει η κυβέρνηση - Στο Χίλτον η Αχτσιόγλου για τα Εργασιακά

Το κατώφλι του Χίλτον θα διαβεί στις 13:00 η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου για τις διαπραγματεύσεις στα εργασιακά, ανάμεσα στην ελληνική πλευρά με τους εκπροσώπους των δανειστών που ξεκινούν σήμερα, Κυριακή (20/11).

Ακολούθως στις 15:30 σειρά θα πάρει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται Εργασιακά, Δημοσιονομικά και ζητήματα Παιδείας τα οποία θα τεθούν επί τάπητος στις 18:00 το απόγευμα.

Η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται για νέα άτακτη υποχώρηση έναντι των δανειστών, καθώς σήμερα αναμένεται να πάρει στα χέρια της το κείμενο που έχει συνταχθεί από τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών το οποίο περιγράφει αναλυτικά τις θέσεις τους για όλα τα εκκρεμή θέματα της αξιολόγησης, ενόψει του Euro Working Group της 28 Νοεμβρίου.

Πάντως από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του χρονοδιαγράμματος, ενώ ημερομηνία «ορόσημο» είναι πλέον η 5η Δεκεμβρίου, καθώς για τότε έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Μέχρι τότε τα κλιμάκια των δανειστών είναι πιθανό να αποχωρήσουν και να ξανάρθουν εντός των επόμενων ημερών στην Αθήνα για την διευθέτηση των τελικών πινελιών ενόψει του προγραμματισμένου Euro Working Group της 28ης Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και άλλη συνεδρίαση στην προσπάθεια να συμφωνηθούν όλα τα προαπαιτούμενα.

Διαβάστε επίσης: «Θυσία» στο ΔΝΤ οι κύριες συντάξεις - Οι μειώσεις που ζητούν οι δανειστές

Σχετικές ειδήσεις