ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τι θα πληρώσουμε - Αναλυτικοί πίνακες και οδηγίες εκτύπωσης από το TAXISNET

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Τι θα πληρώσουμε - Αναλυτικοί πίνακες και οδηγίες εκτύπωσης από το TAXISNET

Τέλη κυκλοφορίας 2017: Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν φέτος οι ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων, καθώς θα πρέπει να έχουν καταβάλει έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016 τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς σε περίπτωση που καθυστερήσουν έστω και μία ημέρα να τα πληρώσουν, τότεθα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών για τα τέλη κυκλοφορίας 2017, αναφέρεται ότι «Αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις».

Συνεπώς, τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα παραμείνουν αμετάβλητα, δηλαδή θα πληρώσουμε ακριβώς ό,τι και πέρισυ.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία μιας εφαρμογής, που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Οι παράγοντες του υπουργείου αναφέρουν ότι με τις συγκεκριμένες αλλαγές:

- Θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας.

- Θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

- Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας.

Τι θα πληρώσουμε

Για επιβατηγά αυτοκίνητα, δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες που έχουν ταξινομηθεί έως 31/10/2010, ο υπολογισμός των τελών κυκλοφορίας γίνεται αποκλειστικά βάσει του κυβισμού τους.

pinakas1

Για όσα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ταξινομήθηκαν απο την 1η Νοεμβρίου 2010 και ύστερα, τα τέλη υπολογίζονται βάσει της εκπομπής ρύπων. Για να προκύψει το ποσό των τελών, πολλαπλασιάζονται οι εκπομπές ρύπων με την τιμή του αντίστοιχου κλιμακίου απο τον κάτωθι πίνακα.

pinakas2

Τα τέλη κυκλοφορίας 2017 θα πρέπει να καταβληθούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2016, ενώ όσοι αμελήσουν έστω και μία ημέρα να τα πληρώσουν τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο που ισούται με το ισόποσο των τελών.

Επίσης, για ακόμη μία χρονιά τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες ΙΧ με ταχυδρομείο, αλλά θα πρέπει να τα εκτυπώσουν μέσω της εφαρμογής του TAXISnet.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής, είτε με πιστωτική κάρτα σε άτοκες δόσεις, είτε με μετρητά σε οποιοδήποτε κατάστημα τράπεζας.

Το μόνο που θα χρειαστεί ο ιδιοκτήτης κάθε οχήματος είναι την ταυτότητα οφειλής.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017, ΟΤΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ TAXISnet

Σχετικές ειδήσεις