ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελάφρυνση χρέους - Reuters: Η Ελλάδα «αγχώνεται» για τα επιτόκια των δανείων της

Ελάφρυνση χρέους - Reuters: Η Ελλάδα «αγχώνεται» για τα επιτόκια των δανείων της

Ειδήσεις|Απομείωση χρέους:Να γλιτώσει χρήματα από τις πληρωμές των τόκων, επιθυμεί …διακαώς η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, η κυβέρνηση πιέζει για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ώστε να εξοικονομήσει χρήματα από τις πληρωμές των τόκων.

Το Reuters μάλιστα επικαλείται και Έλληνα αξιωματούχο που αναφέρει ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει και ένα τείχος προστασίας από αυξήσεις επιτοκίων που τυχόν θα ισχύσουν στο μέλλον.

Αυτό το ζήτημα μάλιστα, θα συζητηθεί και στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και για το λόγο αυτό, ήδη η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με παράγοντες της αγοράς ομολόγων.

Στόχος όπως επίσης φαίνεται είναι να γίνει το επιτόκιο των δανείων ύψους 228 δισ. ευρώ προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σταθερό αντί για κυμαινόμενο που είναι τώρα, ώστε να διασφαλιστεί η αποπληρωμή τους.

«Η μετατροπή του κυμαινόμενου επιτοκίου σε σταθερό είναι απαραίτητη ώστε να μην πέσει ξανά η χώρα σε φαύλο κύκλο συνεχούς αύξησης επιτοκίων στο μέλλον», σημείωσε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Σχετικές ειδήσεις