ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Κλείνει το χάσμα - Έχουμε κάνει πρόοδο

Τσακαλώτος: Κλείνει το χάσμα - Έχουμε κάνει πρόοδο

Μπορεί η Ελλάδα να καλείται να πληρώσει ακριβά την απομείωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει πως πρόκειται για μεγάλη επιτυχία.

Ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος της συνεδρίασης του Eurogroup, υποστήριξε πως μειώνεται το χάσμα μεταξύ Αθήνας και δανειστών.«Είχαμε ένα ενδιαφέρον Eurogroup για την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η συζήτηση για το Staff Level Agreement προχωρά στα δημοσιονομικά. Ο προϋπολογισμός του 2017 έκλεισε, το κενό για το 2018 κλείνει και υπάρχουν τρία τέσσερα ακόμα θέματα που μένουν ανοικτά και πρέπει να συζητηθούν, αλλά όλοι παραδέχτηκαν ότι γίνεται πρόοδος», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Το δεύτερο καλό για την Ελλάδα - σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών - είναι ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ξεκινήσουν τώρα. «Είναι πολύ πιο φιλόδοξα απ’ όσο ελπίζαμε το Μαίο και αυτό είναι πολύ υποσχόμενο. Ο Κλ. Ρέγκλινγκ το υπολόγισε σε 20% του ΑΕΠ ως το 2060, που είναι πολύ καλό και αυτό θα βοηθήσει την οικονομία αμέσως.

Η συζήτηση για το Staff Level Agreement συνεχίζεται και το πλαίσιο της συζήτησης είναι ότι η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Είχαμε δεύτερο τρίμηνο ανάπτυξης, περιμένουμε και το τρίτο τρίμηνο να είναι θετικό και συνολικά να υπάρξει θετικό πρόσημο στο σύνολο της χρονιάς.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η χώρα έκανε τεράστιο αριθμό μεταρρυθμίσεων. Αποδέχτηκε η πλειοψηφία των χωρών ότι η λίστα μεταρρυθμίσεων είναι εντυπωσιακή και αποδίδει καρπούς», σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχετικές ειδήσεις