ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιράντα Ξαφά: «Προάγγελος εκλογών το διάγγελμα Τσίπρα»

Μιράντα Ξαφά: «Προάγγελος εκλογών το διάγγελμα Τσίπρα»

Κάλπες βλέπει πίσω από το διάγγελμα Τσίπρα η Μιράντα Ξαφά, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ αναφερόμενη μάλιστα σε «προάγγελο εκλογών»

«Θέλει να μοιράσει το πλεόνασμα που εξασφάλισε αν και άνθρωποι που έχουν κάνει αίτηση για σύνταξη, δεν την έχουν πάρει ακόμη. Βιάζονται», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 η Μιράντα Ξαφά και υποστήριξε ότι «οι εκλογές δεν λύνουν το πρόβλημα από μόνες τους».

Για τις διαφωνίες Ε.Ε. - ΔΝΤ ως προς τη συμμετοχή του δεύτερου στο ελληνικό πρόγραμμα, υπενθύμισε ότι χθες εκπρόσωπος του Ταμείου είπε πως «δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα εφόσον οι Ευρωπαίοι επιμένουν στα πρωτογενή πλεονάσματα».

Υπενθύμισε τη θέση του ΔΝΤ ότι «το πρόγραμμα πρέπει να στηρίζεται σε δύο πόδια: στις μεταρρυθμίσεις και στην ελάφρυνση του χρέους».

Για την ελάφρυνση χρέους η κ. Ξαφά εκτίμησε ότι «οι Γερμανοί δεν είναι πρόθυμοι να τη δώσουν αυτή τη στιγμή θεωρώντας ότι έτσι η χώρα δεν θα κάνει αυτό που πρέπει» και κατέληξε λέγοντας πως «πιστεύω ότι το Ταμείο έχει χαμηλώσει τις προσδοκίες του για τις προοπτικές της Ελλάδας, έχει υποβαθμίσει πολύ τις προσδοκίες για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».

Σχετικές ειδήσεις