ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορο-«βόμβα»: Αυτά είναι τα προϊόντα που ακριβαίνουν

Φορο-«βόμβα»: Αυτά είναι τα προϊόντα που ακριβαίνουν

Ειδήσεις για φόρους:Από το πρωί της Κυριακής (01/01/2017) χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι φορολογικών αυξήσεων που οδηγεί σε σημαντικές ανατιμήσεις μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες.

2017: ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΜΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ - «ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ» ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

Ακόμα πιο βαθιά θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη τα νοικοκυριά που ήδη δοκιμάζονται από την ύφεση, την ανεργία και την επαχθή φορολογική πολιτική.

Το 2017 θα φέρει «μποναμά» ένα τσουνάμι αυξήσεων, το οποίο θα επηρεάσει επί τα χείρω τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Φυσικά ο λογαριασμός θα πέσει και πάλι στα συνήθη ... υποζύγια που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Πικρός καφές... Η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων δέχεται μεγάλο πλήγμα, καθώς ακριβαίνει τόσο ο καφές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο και αυτός που σερβίρεται στις καφετέριες.

Τι θα πληρώσουμε

Καύσιμα

Αυξάνεται το Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο. Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης ο ΕΦΚ αυξάνεται κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Στο υγραέριο κίνησης η αύξηση φτάνει τα 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.

Τσιγάρα

Αυξάνονται οι ΕΦΚ στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό αυξάνεται από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος αυξάνεται από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.

Επιβάλλεται και ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Καφές

Από την 1η Ιανουρίου επιβάλλεται ΕΦΚ στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Ειδικότερα θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Σταθερή τηλεφωνία

Επιβάλλεται νέο φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος επιβάλλεται επί των καθαρών (προ ΦΠΑ) τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%.

ΦΠΑ στα νησιά

Καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά, εκτός από αυτά που εξαιρέθηκαν με το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σχετικές ειδήσεις