ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλα πάνε καλά: 4,5 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν στην εφορία!

Όλα πάνε καλά: 4,5 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν στην εφορία!

Οικονομία | Ειδήσεις: Και πτωχευμένοι και χρεωμένοι - Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για το απίστευτο success story της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. - Μετέφεραν τα τοξικά απόβλητα των τραπεζών στις πλάτες του λαού.

Οι αριθμοί είναι σκληροί και λένε πάντα την αλήθεια, ακόμα κι όταν ο πολιτικός σαλτιμπαγκισμός προσπαθεί να ωραιοποιήσει τη θλιβερή πραγματικότητα.

Τι λένε λοιπόν τα επίσημα στοιχεία;

4.312.287 φορολογουμένων χρωστούν στην εφορία. Δηλαδή η μισοί Έλληνες χρωστούν χρήματα που δεν υπάρχουν για να καταβληθούν!!!

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία από 1.1.2017 έχει μετονομαστεί σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και αποτελεί ένα υπερυπουργείο μέσα στο ίδιο το υπουργείο των Οικονομικών.

Στο τέλος Νοεμβρίου 2016, ο αριθμός των φορολογουμένων που έχουν οφειλές στην εφορία αγγίζει τους 4.312.287, αυξημένος κατά 7.535 άτομα σε σχέση με τα 4.304.752 που ήταν ο αριθμός ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή τον Οκτώβριο.

Η... μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. δεν σταματά εκεί:

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών προς το δημόσιο ξεπέρασαν τα 94 δισ. ευρώ και ανήλθαν σε 94,186 δισ. ευρώ. από αυτά τα 81,569 δισ. ευρώ είναι παλιό χρέος και 12,628 δισ. ευρώ είναι νέο χρέος δηλαδή δημιουργήθηκε το 2016. Μόνο τον Νοέμβριο το νέο χρέος αυξήθηκε κατά 890 εκατ. ευρώ.

Τέλειο!

Και ακόμα πιο... τέλειο, το γεγονός ότι τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και οι «εγκέφαλοι» του οικονομικού επιτελείου δεν ανησυχούν καθόλου. Θεωρούν ότι η συγκεκριμένη θλιβερή πραγματικότητα είναι κάτι φυσιολογικό.

Η μεγάλη τους ανησυχία είναι οι κατασχέσεις.

Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Διότι πολύ απλά, στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν και ο λαός δεν θέλει να τα καταβάλλει στα δημόσια ταμεία.

Τελικά τι ακριβώς συμβαίνει με τους κυβερνώντες;

Είναι τόσο ανίδεοι ή χρήζουν ψυχιατρικής αναλύσεως;

Προσέξτε:

Από τα στοιχεία προκύπτει ακόμα ότι η ΑΑΔΕ έχει επιβάλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών σε 826.211 πολίτες, ενώ ο συνολικός αριθμός πολιτών στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχεται σε 1.683.929.

Ο αριθμός των πολιτών στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ήταν 803.803 στο τέλος Οκτωβρίου 2016 και 700.385 τον Ιανουάριο του 2016.

Και μιλάμε για πολίτες με μισθούς που κυμαίνονται από 200 μέχρι 500 ευρώ!

Ένας νοήμων άνθρωπος θα αναρωτηθεί:

Ποιο είναι το σχέδιο μιας κυβέρνησης που διαχειρίζεται ένα τέτοιο τέλμα;

Θα βάλουν 4,5 εκατομμύρια πολίτες στη φυλακή;

Θα τους πετάξουν στο δρόμο, υφαρπάζοντας όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία για να ξεπληρώσουν το χρέος που δημιούργησαν οι τράπεζες και τα funds;

Τι σχέδιο έχουν τα «αριστερόστροφα σαϊνια» του υπουργείου Οικονομικών που παίζουν στα δάχτυλά τους τα χρηματοοικονομικά;

Σχετικές ειδήσεις