ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Θέματα που άπτονται της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ, συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη και των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες, μετά την απαραίτητη τεχνική και νομική επεξεργασία τους, διασφαλίζουν πλήρως την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, εντός του πλαισίου της υφιστάμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Στο μεταξύ, διαβεβαιώσεις ότι η διαδικασία απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, έδιναν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως τόνιζαν, ύστερα από τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών και ΥΠΕΝ με τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες που θα επιλυθούν άμεσα, ώστε η διαδικασία να κλείσει στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Τρίτη. Ανέφεραν επίσης, ότι στο τέλος της διαδικασίας, η μετοχική σύνθεση του ΑΔΜΗΕ θα είναι αυτή που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους εταίρους.


Σχετικές ειδήσεις