ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αφορολόγητο: «Ήξεις αφήξεις» από τον Παπαδημητρίου και στο βάθος ο κόφτης (vid)

Αφορολόγητο: «Ήξεις αφήξεις» από τον Παπαδημητρίου και στο βάθος ο κόφτης (vid)

Ειδήσεις | Αφορολόγητο: Από μία κλωστή κρέμεται πλέον η διατήρηση του αφορολογήτου ορίου, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δέχεται πλέον σφοδρότατες πιέσεις από τους δανειστές, για να το μειώσει δραματικά, με τους επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου να εμφανίζονται, σε δηλώσεις τους, με αμυντική και εξόχως απολογητική στάση.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ... ΞΕΘΩΡΙΑΖΕΙ

Κι ενώ επισήμως το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου, ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, εμφανίστηκε σήμερα, Κυριακή (22/01/2017) από τα Τρίκαλα να λέει πως ουσιαστικά τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση το ύψος του αφορολογήτου ορίου, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε λέγοντας πως το συγκεκριμένο θέμα, όπως και άλλα αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε το όριο που υπάρχει τώρα, δεν γνωρίζουμε όμως αν θα μπορέσουμε να το κρατήσουμε. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας.

Δείτε εδώ τη δήλωση του κ. Παπαδημητρίου

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πετάξει «λευκή πετσέτα» στους δανειστές, υποκύπτοντας στη δημιουργία ακόμη πιο ασφυκτικών συνθηκών για τους Έλληνες πολίτες.

Η δήλωση αυτή γίνεται ακριβώς πριν από το κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης (26/01/2017), όποτε η Ελλάδα αναμένεται να ξαναπεράσει από τις «Συμπληγάδες» των Θεσμών και μία μόλις ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο «Έθνος» σημείωσε πως «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταθέσει πρόταση με περίγραμμα μέτρων, τα οποία θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, προκειμένου να αρθούν οι αντιρρήσεις κυρίως από το ΔΝΤ».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις Τσακαλώτου

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη, με νέο «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων, σε περίπτωση που η χώρα μας δεν καταφέρει να ικανοποιήσει τα κριτήρια των πιστωτών της.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα ετοιμάζει τη γραπτή πρόταση για την οποία είχε δεσμευτεί από το EWG της 12ης Ιανουαρίου να στείλει στους Θεσμούς.

Η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει τους χρόνους, ώστε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να παρουσιάσει τις προτάσεις αυτές στο Eurogroup της Πέμπτης.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τον Δημήτρη Παπαδημητρίου

Πηγή βίντεο: trikalaola.gr

Σχετικές ειδήσεις