ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαρδούβελης: Από τα 500 εκατ. ευρώ του e-mail πήγαμε σε μέτρα 9 δισ. ευρώ

Χαρδούβελης: Από τα 500 εκατ. ευρώ του e-mail πήγαμε σε μέτρα 9 δισ. ευρώ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως από μέτρα 500 εκατ. ευρώ του e-mail φτάσαμε στα 9δισ. ευρώ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως ο φορολογούμενος πλέον πληρώνει επιπλέον χρέος, ενώ χαρακτήρισε οπισθοδρόμηση τη «διαδρομή» από το email Χαρδούβελη στην επιστολή Τσακαλώτου.

«Δεν πρόκειται καν για πύρρειο νίκη» σημείωσε ο ίδιος , απαντώντας στη δήλωση Χρυσόγονου.

Στη συνέχεια ο Γκίκας Χαρδούβελης υπενθύμισε ότι «από τα 500 εκατ. μέτρα του email Χαρδούβελη πήγαμε σε μέτρα 9 δισεκ. ευρώ με τον φορολογούμενο να πληρώνει επιπλέον χρέος».

«Είχαμε βγει δύο φορές στις αγορές, και με λογικά επιτόκια, δεν είχαμε ελλείμματα, είχε σταθεροποιηθεί οικονομία. Ο επιχειρηματικός κόσμος είχε δει τη διαφορά», πρόσθεσε.

Τέλος ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε πως βρισκόμαστε σε τρίτο μνημόνιο και σε εκκρεμή αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας πως το ΔΝΤ έκανε λάθος που δεν έκλεισε την αξιολόγηση επί ΝΔ, δίνοντας παράλληλα τη δόση των 7,2 δισεκ. ευρώ, καθώς αν είχε πράξει το αντίθετο μπορεί να είχαμε αποφύγει την κρίση του 2015.

«Όσο υπάρχει στασιμότητα, ανεργία, απελπισία σκεφτόμαστε και το Grexit, το άλμα στο γκρεμό» προειδοποίησε, επισημαίνοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό για να ανακάμψει η οικονομία να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) και να βγούμε στις αγορές τέλη του ’17 ή αρχές του ‘18» υπογράμμισε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Σχετικές ειδήσεις