ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεύτερη αξιολόγηση: Ασφυκτική διορία και σκληρά μέτρα από τους δανειστές

Δεύτερη αξιολόγηση: Ασφυκτική διορία και σκληρά μέτρα από τους δανειστές

Ασφυκτικό περιθώριο λίγων ημερών δίνουν οι δανειστές για να υπάρξει συμφωνία με την ελληνική πλευρά και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ EUROWORKING GROUP ΣΤΙΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

«Ορόσημο» θα είναι το EuroWorking Group της 9ης Φεβρουαρίου, όπου οι δανειστές περιμένουν τις ελληνικές αντιπροτάσεις για μέτρα.

Σε διαφορετική περίπτωση, οι όροι των δανειστών για να συμμετέχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ελληνικό μνημόνιο είναι «αιματηροί», με άμεσο τη μείωση του αφορολόγητου, που θα φέρει νέο «χαράτσι» στις πλάτες των Ελλήνων, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τους τρέχοντες φόρους.

Αυτό που καταδείχθηκε από το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου είναι ότι οι δανειστές έχουν πλέον ενιαία στάση και οι απαιτήσεις για τη λήψη προληπτικών μέτρων εγείρεται από όλες τις πλευρές, Ευρωπαίους και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ενώ οι συζητήσεις για Grexit και χρεοκοπία ξαναπέφτουν στο τραπέζι, η κυβέρνηση φαίνεται να οδηγείται σε οδυνηρό συμβιβασμό πριν το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, αναγκαζόμενη να υιοθετήσει μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ, η δέσμευση για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων για δέκα χρόνια μετά τη λήξη του μνημονίου και οι περικοπές κοινωνικών παροχών.

Σχετικές ειδήσεις