ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Το μέλλον προμηνύεται δύσκολο για τους Έλληνες

Reuters: Το μέλλον προμηνύεται δύσκολο για τους Έλληνες

Ιδιαίτερα απαισιόδοξο για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα εμφανίζεται το Reuters σε σχετικό δημοσίευμα του, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του, ότι το ερχόμενο Eurogroup οδεύει προς αδιέξοδο.

Το δημοσίευμα τονίζει την έντονη αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ, με αφορμή την πορεία του προγράμματος και την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, κάτι που όπως υπογραμμίζει δεν είναι καθόλου καλό για τις διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα εκφράζεται η ανησυχία πως οι Έλληνες θα έρθουν αντιμέτωποι με ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες στο μέλλον, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται αναφορά για συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ.

Παράλληλα στο δημοσίευμα, παρουσιάζονται και οι δείκτες ανεργίας της ελληνικής αγοράς εργασίας, αναφέροντας την μικρή αποκλιμάκωση από το 25,8% στο 23%, «που όμως συνεχίζει να αφήνει περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού άνεργο».

Ο ελληνικός πληθωρισμός «εκτινάχθηκε» σε 1,5% τον Ιανουάριο του 2017 που αποτελεί την υψηλότερη τιμή του για σχεδόν μια πενταετία.

«Αυτό μπορεί να είναι θετικό λόγω του ότι σηματοδοτεί πως μια πενταετία αποπληθωρισμού τελείωσε, όμως οι αυξανόμενες τιμές δεν θα είναι παρηγοριά στους ανέργους ή στους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν υποστεί μείωση συντάξεων 11 φορές στο πλαίσιο της λιτότητας που επέβαλαν τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδος», επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Το χαρακτηριστικό γράφημα του Reuters για την Ελλάδα

reuters

Σχετικές ειδήσεις