ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη σε Εφορία - Ταμεία: 36 δόσεις και 50 ευρώ το μήνα για οφειλές έως 3.000 ευρώ

Χρέη σε Εφορία - Ταμεία: 36 δόσεις και 50 ευρώ το μήνα για οφειλές έως 3.000 ευρώ

Πάνω από 3.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Οικονομικών.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ

Για να δελεάσει τους μικροοφειλέτες και να γεμίσει τα δημόσια ταμεία, η ηγεσία του οικονομικού επιτελείου ετοιμάζει ρύθμιση που προβλέπει την αποπληρωμή σε 36 δόσεις χρεών έως 3.000 ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Οι οφειλέτες θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να καταβάλλουν μηνιαία δόση τουλάχιστον 50 ευρώ ενώ δεν θα δίνεται η δυνατότητα διαγραφής οφειλών.

Η ρύθμιση είναι πιθανόν να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάθεσή του στη Βουλή.

Στο σχέδιο προβλέπεται ακόμη μια κατηγορία οφειλετών οι οποίοι χρωστούν από 3.001 ευρώ έως 19.999 ευρώ. Για αυτούς όπως γράφει η εφημερίδα «Ειδήσεις» οι δόσεις θα ανέλθουν στις 120 και επίσης η μηνιαία καταβολή πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 ευρώ.

Και για τις δυο περιπτώσεις δεν θα προβλέπεταθ η παροχή δυνατότητας διαγραφής των χρεών ενώ όσοι έχουν παλιά χρέη που τα έχουν ρυθμίσει με υφιστάμενες ρυθμίσεις θα μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση μόνο για τις τρέχουσες οφειλές.

Στο δημοσίευμα επίσης αναφέρεται ότι η ρύθμιση πακέτο που προωθείται δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση οφειλών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Με τη φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των πολιτών να έχει εξαντληθεί η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα και τρόπους ώστε να αυξήσει τα έσοδα στα δημόσια ταμεία καθώς ειδικά το καλοκαίρι οι απαιτήσεις για την κάλυψη ομολόγων ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνον στην Εφορία οι οφειλές πλέον έχουν εκτιναχθεί στα 94 δισ. με έναν στους δύο Ελληνες να χρωστά.

Στο ιλιγγιώδες ποσό των 33,6 δισ. ευρώ ανέρχεται το σύνολο των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές.

Σχετικές ειδήσεις