ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κομισιόν για Ελλάδα: Θέλουμε μέτρα με περισσότερο «κοινωνικό προσανατολισμό»

Κομισιόν για Ελλάδα: Θέλουμε μέτρα με περισσότερο «κοινωνικό προσανατολισμό»

Συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες παραχώρησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος με αφορμή το περασμένο Eurogroup, τονίζοντας την ανάγκη μιας «ισορροπημένης» συμφωνίας για να επιστέψουν οι θεσμοί ξανά στην Αθήνα.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς έκανε λόγο για μέτρα κοινωνικού προσανατολισμού τα οποία θα βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, ενώ επανέλαβε την ανάγκη για μια φιλόδοξη και δίκαιη συμφωνία.

«Αυτό είναι το πνεύμα, στο οποίο εργαζόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», σημείωσε καικ συμπλήρωσε πως «παραμένουμε προσηλωμένοι σε μία διαδικασία μεταρρυθμίσεων, η οποία θα συνοδεύεται από ένα πακέτο κοινωνικών μέτρων που θα επιτρέψει στον ελληνικό λαό να δει την άκρη του τούνελ».

Την ίδια ώρα, κοινοτικές πηγές, μιλώντας στο ΑΠΕ, εξέφρασαν την επιθυμία της Κομισιόν να βοηθήσει την Ελλάδα προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι το οποίο - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - τέθηκε και στη χθεσινή συνάντηση Γιούνκερ Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Παράλληλα, κατέστησαν σαφές ότι η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Μαρτίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως «για μας παραμένει μία σημαντική ημερομηνία».

Σχετικές ειδήσεις