ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για δεύτερη αξιολόγηση και «κόκκινα δάνεια»

Reuters: Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος για δεύτερη αξιολόγηση και «κόκκινα δάνεια»

Ειδήσεις | Δεύτερη αξιολόγηση: Την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα η δεύτερη αξιολόγηση και χωρίς να υπάρξει περαιτέρω χρονοτριβή, επισήμανε την Τετάρτη (15/03/2017) στο Reuters μια πηγή, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι σημαντική για την έναρξη ενός ενάρετου κύκλου στην ελληνική οικονομία», επισημαίνοντας πως οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση δυναμιτίζει τις όποιες προσπάθειες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες στη διευθέτηση του θέματος των «κόκκινων δανείων», για να μπορούν να χρηματοδοτούν απρόσκοπτα την οικονομία, ενώ πρώτος στόχος σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

«Η ανάκτηση των εγγυήσεων θα ενίσχυε την άποψη ότι οι τράπεζες αναλαμβάνουν δράση», δήλωσε η ίδια πηγή.

Σημείωσε ακόμη πως «δεν υπάρχει λόγος» να αλλάξουν οι στόχοι για την λεγόμενη έκθεση των τραπεζών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPEs), που περιλαμβάνει δάνεια με καθυστέρηση πάνω από 90 ημέρες και αναδιαρθρωμένα δάνεια που θα μπορούσαν να γίνουν μη εξυπηρετούμενα.

«Υπάρχουν μεσοπρόθεσμοι στόχοι. Η αρχή του έτους ήταν κάπως απογοητευτική», κατέληξε η ίδια πηγή.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα «κόκκινα δάνεια»

Σχετικές ειδήσεις