ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αξιολόγηση: Στο άγνωστο χωρίς … πυξίδα πάει η κυβέρνηση - «Χάθηκαν» σημαντικές ημερομηνίες

Αξιολόγηση: Στο άγνωστο χωρίς … πυξίδα πάει η κυβέρνηση  - «Χάθηκαν» σημαντικές ημερομηνίες

Ούτε στο τακτικό Eurogroup της 20ης Μαρτίου, ούτε στο έκτακτο της 7ης Απριλίου, αναμένεται να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να εκταμιευτεί η οφειλόμενη δόση.

ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ – «ΠΑΓΩΜΕΝΗ» Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ – ΜΕ … ΑΔΕΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ EUROGROUP Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου, αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους Θεσμούς με επίκεντρο κυρίως το θέμα των συντάξεων.

Όπως φαίνεται ο …ευσεβής πόθος της κυβέρνησης να βγάλει τα εργασιακά εκτός του κάδρου για να κλείσει σε οικονομοτεχνικό επίπεδο η συμφωνία, δεν θα επιτευχθεί καθώς οι δανειστές τα θέλουν όλα εδώ και τώρα.

Ήδη από χθες (16/3) στέλεχος της Ευρωζώνης προεξόφλησε ότι η συμφωνία δεν θα κλείσει, γιατί εντός του Απριλίου «θα πραγματοποιηθεί η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ, όπου θα τεθούν τα ζητήματα της χρηματοδότησης του προγράμματος και της βιωσιμότητας του χρέους».

Ο ίδιος αξιωματούχος κατεδάφισε και το αφήγημα που παρουσίασαν στη σοβαρά προβληματισμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου ότι δηλαδή τα εργασιακά, τα οποία αποτελούν σοβαρό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις, θα βγουν εκτός συζήτησης για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλει θεσμοθέτηση του λοκ άουτ, της ανταπεργίας δηλαδή, αύξηση του ορίου απολύσεων και δεν δέχονται την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Σχετικές ειδήσεις