ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιόρλας: Θα περάσουμε από τη Βουλή ό,τι χρειαστεί για να βγούμε από την κρίση

Πιτσιόρλας: Θα περάσουμε από τη Βουλή ό,τι χρειαστεί για να βγούμε από την κρίση

Κοντά στην ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς βρίσκεται η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, τονίζοντας ότι πρώτος στόχος της είναι να σωθεί η ΔΕΗ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Πιτσιόρλας δήλωσε επίσης πως οι απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά είναι παράλογες, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί έναν εργασιακό μεσαίωνα, αλλά και πως δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Αφού κατηγόρησε, δε, την αντιπολίτευση για υποκρισία όταν ζητάει να κλείσει εδώ και τώρα η αξιολόγηση χωρίς να γίνει καμία παραχώρηση, ο κ Πιτσιόρλας ανέφερε για τη ΔΕΗ πως πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να σωθεί και δεύτερος στόχος να αναπτυχθεί και να υπάρξει μια στρατηγική γιο τα ενεργειακά διότι «η χώρα έχει τεράστια πλεονεκτήματα στο ενεργειακό τομέα και πρέπει να τα αξιοποιήσει».

Καταλήγοντας, ο υφυπουργός σημείωσε πως «η κυβέρνηση έλαβε εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση, για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ό,τι χρειαστεί θα το περάσει από τη Βουλή».

Σχετικές ειδήσεις