ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Διευκρινίσεις για την πληρωμή του από το υπουργείο Εργασίας

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Διευκρινίσεις για την πληρωμή του από το υπουργείο Εργασίας

Την 28η Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, η πρώτη πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύς, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι υπήρξε μία ομάδα ερωτημάτων από πολίτες που θεωρούν ότι έπρεπε, αλλά δεν είδαν πιστωμένους τους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου, οι λόγοι για τη μη πίστωση είναι διάφοροι:

«Κάποιοι που έκαναν αίτηση τον Μάρτιο 2017, θεωρούν ότι θα πληρώνονταν τον ίδιο μήνα. Επαναλαμβάνουμε οι εγκεκριμένες αιτήσεις κάθε μήνα πληρώνονται τον επόμενο, όπως προβλέπει ο νόμος. Και αυτό έχει να κάνει με τον απαραίτητο χρόνο για τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων, την προετοιμασία και μεταφορά προς τις τράπεζες των αρχείων πληρωμών και τις διαδικασίες στις τράπεζες που τηρούνται οι λογαριασμοί και εκδίδονται οι κάρτες.

Οι δηλωμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί παρουσίαζαν μία σειρά προβλημάτων:

- Λάθος IBAN

- Δεν υπήρχε ο δικαιούχος του ΚΕΑ στο δηλωμένο λογαριασμό

- Δεν υπήρχε το σωστό ΑΦΜ του δικαιούχου στο δηλωμένο λογαριασμό.

- Όσοι δικαιούχοι του ΚΕΑ επικοινώνησαν με τα help desk του υπουργείου και της ΗΔΙΚΑ, ενημερώθηκαν σχετικά και έρχονται σε επαφή με τις τράπεζες που τηρούν το λογαριασμό τους για τη διόρθωση ή την επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

- 10.000 εγκεκριμένοι δικαιούχοι του ΚΕΑ, που, στην τελευταία διασταύρωση των στοιχείων τους, λίγο πριν από την πληρωμή, βρέθηκαν να έχουν παραλείψει την υποβολή ουσιωδών στοιχείων λ.χ. χρήματα που εισέπραξαν το τελευταίο εξάμηνο και δεν τα δήλωσαν ή ότι υπέβαλαν διπλή αίτηση και ως μονοπρόσωπα νοικοκυριά και ως μέλη νοικοκυριού».

Σχετικές ειδήσεις