ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Μέρκελ- Μπαρόζο στο Βερολίνο

Συνάντηση Μέρκελ- Μπαρόζο στο Βερολίνο
Επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα...

Με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Βερολίνο.

Επί τάπητος θα τεθούν οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα αλλά και η κύρωση των αποφάσεων της πρόσφατης Συνόδου -η οποία αναμένεται να ψηφιστεί στη γερμανική Βουλή προς το τέλος του μήνα.

«Προφανώς το κύριο ζήτημα (που θα απασχολήσει τη συνάντησή τους) θα είναι η ευρωπαϊκή πολιτική τους μήνες που έρχονται», σημείωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου.

Η σημερινή συνάντηση θα πρέπει να δώσει απάντηση στις αγορές που φαίνεται να αντιδρούν με νευρικότητα με το Τόκιο να σημειώνει μεγάλες απώλειες και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να ανοίγουν επίσης έντονα πτωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες Μέρκελ και Μπαρόζο επιδιώκουν την επιτάχυνση της επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, προκειμένου να καθησυχάσουν τις αγορές.

Την Τρίτη, η Ά.Μέρκελ θα συναντηθεί επίσης με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούρκι Κάταϊνεν, ο οποίος θα ταξιδέψει επίσης στη γερμανική πρωτεύουσα.