ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ και Σόιμπλε με... μια φωνή: Πρώτα τα μέτρα και για το χρέος βλέπουμε

Μέρκελ και Σόιμπλε με... μια φωνή: Πρώτα τα μέτρα και για το χρέος βλέπουμε

Ειδήσεις για Μέρκελ και Σόιμπλε: Επιμένει η γερμανική κυβέρνηση στη σκληρή γραμμή απέναντι στην Ελλάδα, στον απόηχο της συμφωνίας στο Eurogroup της Μάλτας την περασμένη Παρασκευή (07/04/2017), με την εκπρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φριντερίκε φον Τινχάουζεν να σημειώνει ότι «αυτή τη στιγμή, αυτό που επίκειται είναι η νομοθέτηση και η εφαρμογή των μέτρων» και να ξεκόβει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

«Θέλουμε πρώτα να δούμε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις», είπε η εκπρόσωπος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ωστόσο, και το περιβάλλον της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ δείχνει τα δόντια του στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, υπογράμμισε πως «η συμφωνία του Μαΐου του 2016 έχει θέσει τον οδικό χάρτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ο κ. Ζάιμπερτ, εξάλλου, χαιρέτισε τη συμφωνία της Μάλτας, χαρακτηρίζοντάς την ως το πρώτο βήμα για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Αθήνας και Θεσμών, η χώρα μας θα πρέπει να νομοθετήσει άμεσα μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν την ασφαλιστική δαπάνη κατά 1% του ΑΕΠ το 2019 και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα κατά επιπλέον 1% του ΑΕΠ το 2020.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι Γερμανοί θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι η Ελλάδα οδηγείται σε ένα «Μνημόνιο 4», γεγονός που αναλύει εκτενώς σε δημοσίευμά της η γερμανική «Handelsblatt». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σχετικές ειδήσεις