ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομες οι νέες περικοπές συντάξεων

«Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομες οι νέες περικοπές συντάξεων

«Τορπίλη» στη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών ρίχνει το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έκρινε ότι οι μειώσεις συντάξεων σε ποσοστό 18% από το 2019, είναι αντίθετες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2019

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς η συμφωνία με τους δανειστές, το πρόσθετο δηλαδή μνημόνιο, συμφωνήθηκε στις 2 Μαΐου και θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, στις 18 Μαΐου.

Οι σύμβουλοι του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου καλούνται να γνωμοδοτήσουν επί ενός νομοσχεδίου που προβλέπει περικοπές συντάξεων μετά από δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχετική αναλογιστική μελέτη όπως προβλέπει η νομοθεσία και η νομολογία των Ελληνικών δικαστηρίων.

Όπως είναι γνωστό οι κύριες και στις επικουρικές συντάξεις από το 2019 θα υποστούν εκ νέου περικοπή έως και 18%. Δηλαδή έως 18% θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις και έως 18% θα μειωθούν και οι επικουρικές συντάξεις.

Το επικείμενο ψαλίδι στις συντάξεις, σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου θα επιφέρει μεγάλες απώλειες στους συνταξιούχους.

Περισσότερο από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα επηρεαστούν και μάλιστα, κάποιοι θα χάσουν ακόμα και 3 συντάξεις!

Οι μειώσεις μάλιστα επηρεάζουν ακόμα και τις συντάξεις χηρείας , τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις αναπηρικές.

Σχετικές ειδήσεις