ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση - «βόμβα» Χριστοδουλάκη: Κανείς στη σύνταξη πριν από τα 60

Δήλωση - «βόμβα» Χριστοδουλάκη: Κανείς στη σύνταξη πριν από τα 60

Νίκος Χριστοδουλάκης | Ειδήσεις: Την καθολική απαγόρευση ως προς τη χορήγηση σύνταξης σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους πρότεινε το Σάββατο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης.

«Να κατοχυρώνει τη σύνταξη, αλλά ο δικαιούχος θα παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ο έτος», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Χριστοδουλάκης, προτείνοντας τη θέσπιση ενιαίων κανόνων στο συνταξιοδοτικό, με απαλοιφή της προσωπικής διαφοράς.

«Βλέπουμε ένα κύμα εισφορών που έχει παραλύσει την οικονομία και διώχνει τους νέους στο εξωτερικό... Η Ελλάδα έχει σήμερα στις ασφαλιστικές εισφορές 4% πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης, όμως τα έσοδα των εισφορών είναι 4 μονάδες κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο ίδιος, εξάλλου, επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέπω, όταν πάει να γίνει μια μεγάλη επένδυση, να πέφτουν όλοι, να χιμάνε κυριολεκτικά για να την εμποδίσουν, κάνουν πρώτα κακό στους νέους που είναι άνεργοι σήμερα. Και θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμη αν συνεχιστεί αυτή η τακτική».

Σχετικές ειδήσεις