ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρουσία Σόιμπλε η ελληνική κρίση στο «μενού» της γερμανικής Βουλής

Παρουσία Σόιμπλε η ελληνική κρίση στο «μενού» της γερμανικής Βουλής

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη (22/06/2017) η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική άνω Βουλή (Bundestag) για την ελληνική κρίση, με τη συμμετοχή και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, αίτημα των Γερμανών Πρασίνων για τη διεξαγωγή συζήτησης με θέμα την «Ευρωπαϊκή πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης αναφορικά με την ελληνική κρίση, το Brexit και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Κατά τα λοιπά, όμως, η Ολομέλεια της Bundestag μετέθεσε κατά μία εβδομάδα τη συζήτηση επί της απόφασης που έλαβε το Eurogroup στις 15 Ιουνίου για το ελληνικό ζήτημα και ειδικότερα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, το συγκεκριμένο θέμα θα απασχολήσει την αρμόδια Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη (28/06/2017), κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης πριν από τις θερινές διακοπές.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την Deutsche Welle, στους Σοσιαλδημοκράτες υπήρξαν αρκετοί βουλευτές που είχαν εισηγηθεί η συζήτηση να γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής - όχι όμως επειδή διαφωνούν με την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Οι βουλευτές αυτοί ήθελαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης για να ασκήσουν κριτική στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ελληνικό ζήτημα ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Συγκεκριμένα του καταλογίζουν πως δεν μιλά ανοιχτά στο γερμανικό λαό για το ελληνικό χρέος και ότι πίσω από την επιμονή του να μετατεθεί η συζήτηση της βιωσιμότητάς του μετά τις γερμανικές εκλογές κρύβονται εκλογικές σκοπιμότητες», αναφέρει η DW.

Σχετικές ειδήσεις