ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων: Στο «σφυρί» 5.000 σπίτια μέσα στο καλοκαίρι

Θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων: Στο «σφυρί» 5.000 σπίτια μέσα στο καλοκαίρι

Πλειστηριασμοί | Ειδήσεις: Σε «εφιάλτη θερινής νυκτός» αναδεικνύεται πλέον το ζήτημα των πλειστηριασμών για χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι θα δουν από την Τετάρτη (28/06/2017) να βγαίνουν τα ακίνητά τους στο «σφυρί», μετά και την απόφαση των συμβολαιογράφων να λύσουν την πολύμηνη αποχή τους και να επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ – ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», οι τράπεζες ετοιμάζονται να εκπλειστηριάσουν τουλάχιστον 5.000 ακίνητα, ενώ έντονη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μέσω ειδικής πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη κατοικία για όσους είναι ενταγμένοι στο νόμο Κατσέλη προστατεύεται εξ ολοκλήρου έως το τέλος του 2017.

Ωστόσο, από το 2018 τα πράγματα αλλάζουν άρδην, καθώς πλέον η προστασία αυτή θα δίνεται κατά περίπτωση και ειδικότερα εφόσον αποδειχθεί ότι ο δανειολήπτης δεν κάνει καταχρηστική άσκηση του νόμου και πως πράγματι βρίσκεται σε πλήρη οικονομική αδυναμία.

Τα «κόκκινα» δάνεια χτυπούν... ταβάνι!

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία για τις εκπλειστηριάσεις ακινήτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών δείχνουν «έκρηξη» στα «κόκκινα» δάνεια.

Ενώ πριν από ένα οκτάμηνο οι πλειστηριασμοί δεν ξεπερνούσαν τους 700, έως και χθες, Κυριακή (25/06/2017) είχαν δημοσιευτεί 3.370 υποθέσεις ακινήτων που βγήκαν στο «σφυρί».

Τι λένε οι συμβολαιογράφοι

Από την άλλη πλευρά, οι συμβολαιογράφοι γνωστοποίησαν πως από εδώ και στο εξής οι πλειστηριασμοί για κάθε ακίνητο θα γίνονται κανονικά.

Η αποχή τους έληξε, ωστόσο εδώ και καιρό είχαν περιορίσει τους πλειστηριασμούς μόνο για οφειλές έως και 300.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις